maanantaina, joulukuuta 11

Kummitussunnuntai

Kummitustyttö on näin: \ | | / . (Laske sormet itse.) Kummitustyttö on jo aika vanha, ja osaa laskea kalapelin pelinappulat: yksi kaksi kolme hai.

Kummitustyttö ei halua kostuttaa kakkua, vaan syödä lusikalla kakunkostutuslimsan violetista Hemulimukista. Kummitustyttö ei halua juoda limsaa omasta vihreästä mukista. Koko kakku on käynyt kummitustytön suussa ennen kuin siitä on leikattu palastakaan. Kummitustytön kummituspikkusisko haluaa syödä mansikat ja persikat ennen kuin ne on laitettu kakkuun. Kummitustyttö toruu kummituspikkusiskoa kostutuslusikka suussaan.

Kummitustyttö näkee ikkunasta vaaleanpunaisen joulutontun, joka on jo mennyt pois kun muut katsovat. Kummitustäti toivoo, ettei kummitustyttö ole nähnyt omituista hiipparia, mutta onneksi näkee myös vaaleanpunaisen joulutontun, kun se tulee takaisin. Kummitustytön kummituspikkusisko ei näe tonttua, sillä hän piirtää kummitusäidille lahjaksi kuvaa ruokapöytään.

Kun kakku on valmis, kummitustyttö haluaa lukea salaista joulukirjaa, jonka nimi on Vauhdikkaat synttärit. Toisella kerralla kummitustyttö tunnistaa melkein kaikki, mutta ei autoa ja ralliautoa. Kummitustyttö tunnistaa: valaan, junan, kuormurin, lentokoneen, kuormurin, polkupyörän, oikean tiikerin. Kummitustyttö tietää, että kun pannaan yöpuvut päälle, ollaan menossa sänkyyn. Kummitustyttöäkin alkaa väsyttää.

Kun kummitusisä tulee kotiin, kummitustytöllä tulee ikävä kummitusäitiä. Se unohtuu, kun kummitustytöt saavat kummitusisän laukusta matkalta jääneet lasteneväät: punaista pillimehua. Ja tietysti, kun saa maistaa salaista synttärikakkua, jossa ei saa olla: limsaa, mansikkaa, persikkaa. Kummitustytön kummituspikkusisko syö melkein koko kakun.

Lähtiessään kummitustäti tyhjentää potan, sillä kummitusisä voi vähän pahoin.



Ei kommentteja: